Krooklab

De Krook, Gent

De Krook biedt een uitstalraam voor het onderzoek en de kennis van de UGent. Bezoekers kunnen experimenteren met de nieuwste technologieƫn zoals Virtual Reality of 3D audio, mee nadenken over de toekomst van de stad in de co-creatieruimte of luisteren naar onderzoekers die met veel enthousiasme hun kennis delen op mensenmaat. Kortom, in De Krook brengt de UGent haar toponderzoek nog dichter bij de mensen, door ze te betrekken in alle fasen van het onderzoek. We organiseren grote evenementen, publieksavonden, co-creatiesessies en lezingen. Zo kan iedereen het toponderzoek van de UGent ontdekken en mee vormgeven.

Lieven De Marez

De Krook is het mooiste uitstalraam om onze kennis te delen. We nodigen iedereen uit om er samen met ons na te denken over duurzame digitale innovatie.

De Krook is ook een interactief laboratorium in het midden van de stad. Vanuit dit laboratorium wil de UGent maatschappelijke innovatie stimuleren. Dat doet de UGent door onderzoekers vanuit verschillende disciplines samen te brengen. Je vindt er communicatiewetenschappers (mict), onderwijskundigen (Cultuur & Educatie), kunstwetenschappers (IPEM) en ingenieurs (IDLab). De maatschappelijke uitdagingen van de toekomst vragen immers om interdisciplinaire oplossingen.

Line Windey Coƶrdinator voor de UGent in De Krook

Wil je meer weten over het Krooklab? Zie je mogelijkheden om samen te werken met ons team? Contacteer ons dan gerust.