UGent Delta organiseert events om mensen bij elkaar te brengen rond technologie. Het doel? Een betere wereld. Hieronder vind je het overzicht van al onze activiteiten. Sommige focussen op technologie, andere op het begrijpen van de maatschappelijke problemen waar we rond werken (e.g. actieve verplaatsingen, verstaanbare zorg...).

Maakmarathon 'Gentenaars in Beweging'

Ben jij student in Gent? Heb je zin om bewegen doorheen de stad plezierig te maken met concrete oplossingen en prototypes, en tegelijk een hoop bij te leren? Dan ben jij de persoon waar we naar op zoek zijn!

Dialoogtafels 'Plezierig doorheen de stad'

Welke ervaringen heb jij zelf met actieve verplaatsingen doorheen de stad? Tijdens de Dialoogtafels brengen we ervaringsdeskundigen samen om persoonlijke verhalen met elkaar te delen en droomscenario's op te stellen.

Verkenningsetappe

Welke oplossingen bestaan er al om bewegingen doorheen de stad plezanter te maken? Wat werkt, wat niet? Academisch experten, praktijkexperten en ondernemers gaan met elkaar in gesprek.

Comonloket 'Gentenaars in beweging'

Gentenaars in beweging. Met dit thema willen we Gentenaars prikkelen om gezonder te leven. Maar hoe doe je dat? Die vraag leggen we graag voor aan alle Gentenaars en Gentliefhebbers. Met welke uitdaging maken we van Gent een gezondere stad? Laat het ons weten! Spring even binnen in ons Comonloket in De Krook.

Lezing kinderreeks 'Pleister'

Schrijfster An Swerts maakte ondertussen al 7 Pleister-boeken. In haar kinderreeks komen verschillende thema’s en verhalen aan bod over medische zorgen en ziektes.

Filocafé over dokterstaal

Geen betere manier om na te denken, dan door met elkaar in gesprek te gaan. Zin in een filosofisch avontuur over dokterstaal? Het enige wat je nodig hebt is een open geest en een flinke portie gezonde nieuwsgierigheid.

Gespreksavond 'Patiëntgerichte zorg'

Patiëntgerichte zorg, wat is dat? Het is zorg die zich richt op patiënten en hun specifieke zorgbehoeften. Het doel is om patiënten baas te maken over hun eigen zorg. Experten gaan erover in dialoog.

Experimentcafé: hart voor dokterstaal

Kom langs op het Experimentcafé over dokterstaal. Maak kennis met 'Spexter' en doe mee met alle andere activiteiten.

Boekendokter: boeken als medicijn

Worstel je met een medische vraag? Ga dan zeker eens langs bij onze Boekendokter van diens, tijdens het Experimentcafé 'Hart voor dokterstaal'.

Gezondheidsspel 'Wegwijs in zorg en gezondheid'

Een spel dat je wegwijs maakt in het zorglandschap op een eenvoudige manier? Het bestaat. Speel mee met het gezondheidsspel 'Wegwijs in de zorg en gezondheid'.

Gespreksavond: ‘Cliënten getuigen over psychologische zorg’

Luister mee naar getuigenissen van cliënten over hun zoektocht naar mentale zorg. Waar zochten ze hulp? Hoe vonden ze de juiste therapie?

Gespreksavond 'Wat therapie kan betekenen in de zorg voor psychologisch welzijn'

Therapieën. Ze zijn er in vele geuren en kleuren. Systeemtherapie, gedragstherapie, Gestalttherapie, creatieve therapie, EMDR, ... Tijdens deze gespreksavond kom je meer te weten over verschillende invalshoeken in psychotherapie.

Filocafé over mentale zorg

Geen betere manier om na te denken, dan door met elkaar in gesprek te gaan. Zin in een filosofisch avontuur over mentale zorg? Het enige wat je nodig hebt is een open geest en een flinke portie gezonde nieuwsgierigheid.

Levende Bibliotheek over mentale zorg

Hoe zou het zijn om eens een Levend Boek te lezen? Iemand die aan jou alleen een verhaal vertelt dat niet verloren mag gaan, terwijl jij niks hoeft te doen behalve aandachtig luisteren.

Experimentcafé over de weg naar mentale zorg

Een divers team van Gentenaars bedacht een uitvinding om psychologische hulp op maat te vinden. Kom MIA zelf uittesten, luister naar getuigenissen van cliënten en therapeuten en filosofeer mee over mentale zorg.

Meertalig SamenLezen over zorg

Tijdens dit event ga je aan de hand van een gedicht in het Nederlands, Arabisch en Turks in kleine groep ervaringen uitwisselen over zorg.

Filocafé over meertalige zorg (in Engels) - Filocafé about multilingual care

Met een open geest waag je je in dit Filocafé aan een denkavontuur over meertalige zorg. Activiteit in het Engels.

Dialoogtafels over meertalige zorg (in Nederlands, Arabisch of Turks)

Hoe kan meertalige gezondheidszorg in Gent eruitzien? Daarover gaan we in gesprek met elkaar. In Nederlands, Arabisch of Turks.

Meertalig SamenLezen over zorg

Tijdens dit event ga je aan de hand van een gedicht in het Nederlands, Arabisch en Turks in kleine groep ervaringen uitwisselen over zorg.

Experimentcafé over meertalige zorg

Een divers team van Gentenaars bedacht een uitvinding voor anderstaligen om je doktersbezoek voor te bereiden. Kom RingMe zelf uittesten, filosofeer mee over meertalige zorg en doe mee met een meertalige SamenLeesgroep over gezondheidszorg. Dit alles tijdens het Experimentcafé over meertalige zorg in De Krook.

Experimentcafé - Dag van de Wetenschap

Creatieve Gentenaars bedachten vernuftige prototypes om zorg beter verstaanbaar te maken. Kom ze uittesten op het Experimentcafé van Comon op Dag van de Wetenschap.

Ge zijt niet alleen ... met pijn

Tijdens deze gespreksavond maak je kennis met 'veerkrachtexperten'. Als ervaringsdeskundigen komen zij vertellen over hun drempels in het leven met pijn.

Literaire ontmoeting over pijn

Tijdens deze workshop ga je vanuit literaire fragmenten over pijn in gesprek over de impact van leven met chronische pijn, het opzoeken van de pijngrens en verschillende vormen van pijnbeleving.

Experimentcafé over pijnbeleving

Een divers team van Gentse innovatoren bedacht een uitvinding voor pijnpatiënten. Kom deze uitvinding uittesten, filosofeer mee over pijn en doe mee met een 'literaire ontmoeting over pijn'. Dit alles tijdens het Experimentcafé over pijnbeleving in De Krook.

Filocafé over pijn

Zin in een filosofisch avontuur over pijn? Geen betere manier om na te denken, dan door met elkaar in gesprek te gaan.

Digistatie | Dokter Google: op zoek naar betrouwbare gezondheidsinfo

Hoe vind je betrouwbare online informatie over je eigen gezondheid? Dat leer je tijdens deze speciale Comon-editie van Digistatie over 'Dokter Google'.

Lezing 'Artificiële Intelligentie, het Zwitsers zakmes van de toekomst?'

Inspirerende Keynote door Jens Bontinck, Head of Labs bij ML6, machine learning & A.I. experts.

Experimentcafé: toekomst van gezondheid

180 derdejaarsstudenten Communicatie van Arteveldehogeschool bedenken innovatieve oplossingen voor de toekomst van onze gezondheidszorg in Gent. Kom ze uittesten tijdens dit Experimentcafé van Comon.

Innovation Floor

180 derdejaarsstudenten Communicatie van Arteveldehogeschool bedenken innovatieve oplossingen voor de toekomst van onze gezondheidszorg in Gent. Tijdens de Innovation Floor in De Krook kunnen zij kennismaken met technologieën als 3D Printing, Deepfake, Augmented Reality, Virtual Reality, Eyetracking. Niet enkel de studenten worden verwacht. Iedereen is welkom!

Pitch-sessies oproep Miniproeftuinen

Pitch jouw idee voor een Miniproeftuin over verstaanbare zorg en krijg feedback van een Comon-coach.

Lezing 'Grensverleggende innovatie verlegt ook ethische grenzen'

Inspirerende Keynote door Mario Huyghe, CEO en founder van Ariom Healthcare Management & Innovation.

Maakmarathon 'De toekomst van de gezondheid' Artevelde & Comon

180 derdejaarsstudenten Communicatie van Artevelde geven een week lang het beste van zichzelf om innovatieve oplossingen te bedenken voor de toekomst van de zorg, in samenwerking met Comon.

Matchmaking event Miniproeftuinen

Tijdens dit Matchmaking event willen we alle mensen samenbrengen die werken rond verstaanbare gezondheidszorg in Gent en interesse hebben om in te stappen in een Miniproeftuin van Comon.

Dafalwadde

Dafalwadde is een festival als een bruistablet dat alle misverstanden in de zorg verzacht.

Dialoogtafels ‘Een arts wordt kankerpatiënt. Auteur Rudy van Giel getuigt’

Wat als een arts zelf patiënt wordt? Het overkwam huisarts Rudy van Giel. Hij vertelt erover tijdens deze Dialoogtafel.

Quotes | Tessa Kerre - Immuun voor kanker

In deze speciale Comon-editie van Quotes vertelt Tessa Kerre uit haar boek 'Immuun voor kanker'. Zo wil ze het taboe doorbreken.

Infomoment over oproep Miniproeftuinen

Tijdens dit infomoment krijg je alle info over de Miniproeftuinen en leer je andere geïnteresseerde organisaties kennen om eventueel samen een team te vormen.

Gespreksavonden: 'Lezen in tijden van zorgzaamheid'

Zes gespreksavonden met experten uit de wereld van zorg en literatuur.

Toonmoment Maakmarathon verstaanbare zorg

Studenten tonen hun vernuftige prototypes op de laatste dag van de Maakmarathon.

Maakmarathon Verstaanbare Gezondheidszorg

Student in Gent? Werk tijdens de Comon-maakmarathon mee aan verstaanbare gezondheidszorg.

Dialoogcafé 'Op bezoek bij de dokter, in verschillende culturen'

Een doktersbezoek ziet er in elke cultuur anders uit. Tijdens dit Dialoogcafé komen drie getuigen ons vertellen hoe zo'n doktersbezoek eruit ziet in hun cultuur. Debatteer daarna mee over het doktersbezoek van de toekomst.

Digicafé voor beginners | Gezondheid online

In dit Digicafé maak je kennis met betrouwbare apps en websites over gezondheid.

Expo verstaanbare zorg

De expo van Comon met getuigenissen van Gentse patiënten en zorgverleners over verstaanbare zorg, nu in De Krook.

Workshop: bouw mee aan verstaanbare zorg in ons Maakatelier

Kom de toekomst van verstaanbare zorg mee ontwerpen in ons Maakatelier.

Digicafé voor beginners | Itsme, Mijn Burgerprofiel en eBox

In dit Digicafé leer je jouw persoonlijke gegevens (over gezondheid, financiën, belastingen, ...) op een veilige manier opzoeken en bewaren. Je maakt kennis met Itsme, Mijn Burgerprofiel en eBox.

Kunstenfestival TUMULTINGENT

Kunstenfestival TUMULTINGENT is terug. Maar ssst,… ‘T IS GEHEIM.

Filocafé over verstaanbare zorg (in Nl, Eng, Turks en Arabisch)

Met een open geest en een portie gezonde nieuwsgierigheid waag je je in dit Filocafé aan een denkavontuur over 'verstaanbare zorg'. In 4 talen: Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

Matchmaking event: Bouw mee aan een verstaanbare zorg voor alle Gentenaars

Welke oplossingen bestaan er al, om de zorg verstaanbaarder te maken voor iedereen in Gent? Wat werkt, wat niet? Kom het ons vertellen!

Wil je eens wat weten?

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over uitdagingen om onze gezondheid te voorspellen.

Dat heet dan gelukkig zijn...

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over uitdagingen om gezond én gelukkig te zijn.

Hoe worden we samen 100 jaar?

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over uitdagingen om samen 100 jaar te worden.